Estetik Diş Hekimliği

İstanbul Estetik Diş Hekimliği

Çapraşık dişler, çıkık çene yapısı ve dişlerin tam kapanmaması gibi problemler estetik bir gülümsemeye sahip olmanızı engeller. Bunun dışında dişlerin zamanla çürümesi ve ışıltısını kaybetmesi de estetik görünümü bozmaktadır. Bu noktada diş hekimliğinin birkaç branşını bir araya getiren uygulamalar yapılabilir. Estetik diş hekimliği adı altında gerçekleştirilen bu uygulamalar; seramik, porselen, metal vb. dayanıklı malzemeler kullanılarak dişlerin parlak ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda diş etlerine müdahale edilebilir ve diş etlerinin normalden fazla görünmesinden kaynaklanan sorunların önüne geçilebilir.

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği; çürük onarımı, kayıp dişlerin yerine yenisinin yapılması, diş aşınmalarının uygun malzemelerle düzeltilmesi ve diş etinin renk/yapısının değiştirilmesi gibi birçok tedavi yöntemini kapsar. Estetik bir gülümsemeye sahip olabilmeniz için gerekli olan bu tedaviler, dişlerdeki renk dengesizliklerinin ve eksiklerin giderilmesini sağlayarak hem sağlıklı hem de güzel görünen diş yapısına sahip olmanızı sağlar.

Estetik diş hekimliğinde en sık kullanılan uygulamalar:

  • Implant
  • Diş beyazlatma
  • Bonding
  • Beyaz dolgu
  • Porselen lamine
  • Empress kron diş kaplama
  • Zirkonyum kron kaplama
  • Diş eti estetiği olarak sıralanabilir.

Implant Nedir?

Implant; çene içerisine yerleştirilen ve yapay bir diş eti görevi gören titanyum vidalardır. Günümüzde diş tedavisinde en sık tercih edilen yöntemler arasındadır. Implant tedavisinin bu kadar yaygın olmasının sebebi komşu dişlere hiç zarar vermeden eksik dişlerin yerine protezin yerleştirilebilmesidir. Aynı zamanda tek diş eksikliğinden, tüm çenenin restorasyonuna kadar geniş kullanım alanı olduğu için de diş hekimleri tarafından sıkça tercih edilmektedir. Implant tedavisi, doktorunuzun yönlendirmesi doğrultusunda genelde bir veya iki seansta tamamlanır. Çene yapısı uygun olduğu takdirde 18 yaşından büyük tüm bireylere uygulanabilen implant tedavisinde çiğneme hissi normale en yakındır/

Bonding Nedir?

Dişler arasındaki boşluklar, basit çapraşıklıklar ve kırıklar bonding uygulamasıyla pratik bir şekilde düzeltilir. Tek seansta kolayca uygulanabilen bonding tedavisi için genellikle anestezi işlemi gerekmez. Bonding tedavisi ile çok kısa dişler uzatılabilir, bölgesel sarılıklar kapatılabilir ve boşluklar doldurulabilir. Bonding uygulaması basit bir uygulama olduğu için lamine işlemi öncesinde hastanın dişlerine uygulanabilir. Böylece hasta, dişlerinin lamineden sonra nasıl görüneceği konusunda fikir sahibi olabilir. Fakat bonding uygulaması, seramik restorasyonlar kadar dayanıklı olmadığı için genellikle basit ya da geçici çözümler için tercih edilmektedir.

Beyaz Dolgu

Klasik metal-kompozit dolgular, siyah rengi nedeniyle dişlerin estetik görünümünü bozabilir. Dolgular genelde dişlerin iç kısmında kalsa da bazı kişiler gülümsediğinde siyah renkler belli olabilir. Bu nedenle günümüzde beyaz rengi ile daha estetik duran seramik dolgular tercih edilmektedir. Beyaz dolgular, dayanıklılık ve kullanışlılık olarak metal dolgular ile aynıdır. Uzun yıllar kullanılabilen beyaz dolgular, dişin kendi rengiyle bütünlük sağlar ve dolgu uygulamasının yapıldığını belli etmez.

Porselen Lamine

Beyazlaştırma tedavisinin başarısız olduğu durumlarda, hasar görmüş dişlerde, kırık dişlerde ve diş ayrıklıklarında porselen lamine kullanılır. Lamineler, 0,3 ile 0,7 mm arasında hazırlanan porselen yapracıklardır. İstenilen renk ve boyutlarda hazırlanabilir. Porselen lamineler herkese uygulanabilir. Fakat ileri derecede diş eti çekilmesi olan hastalar ve diş gıcırdatan kişilerde alternatif tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Doğru bakım yapıldığı sürece uzun yıllar kullanabileceğiniz, dayanıklı yapıdaki lamineler ortalama bir hafta içinde tamamlanan iki-üç seansla kolayca dişlere monte edilir.

Diş Beyazlatma

Sağlıklı bir ağız görünümü için dişlerin şekli, dizilimi kadar rengi de önemlidir. Sigara ve kahve tüketimi gibi alışkanlıklar zamanla dişleri sarartır. Dişleriniz genetik sebepler nedeniyle de daha sarı olabilir.

Günümüz teknolojisi sayesinde dişler, beyazlatılarak etkileyici gülümsemeler elde edilebilmektedir. “Bleaching” olarak da bilinen diş beyazlatma uygulaması, dişlerin kişinin isteğine ve dişlerin kendi rengine göre 2-3 ton açılmasına imkân vermektedir. Uygulamanın kalıcılığını koruması için sigara içen kişilere diş beyazlatma uygulaması kalıcılık açısından pek tavsiye edilmez. Dişler beyazlatılmadan önce diş hekimi tarafından iyice temizlenir, varsa çürüklerin tedavisi yapılır ardından diş beyazlatma işlemi uygulanır.

Empress Diş Kaplama

Antibiyotik kullanımı ve yaşa bağlı sarı renklenmelerin, doğuştan doku bozukluğu olan dişlerde, aşınmış veya boşluk bulunan dişlerde empress diş kaplama yapılabilmektedir. Gülüş tasarımında kullanılan bazı tedavileri tamamlamak amacıyla da empress diş kron kaplamaya ihtiyaç duyulabilir. Halk arasında “porselen diş” olarak da bilinir. Metal kullanılmadan, seramik malzemeden yapıldığı için bu kaplama, doğal diş görünümüne en yakın olan kron türüdür. Empress diş uygulaması genellikle ön dişlere yapılır. Büyük azı dişleri, ısırma ve çiğneme esnasında baskılardan etkilendiği için bu dişlerde genellikle daha dayanıklı olan zirkonyum tedaviler tercih edilir. Empress diş uygulaması doğru yapıldığı ve kaliteli yapıştırıcılar kullanıldığı sürece sıcak-soğuk hassasiyeti yapmaz ve uzun süre dayanıklıdır. Empress kaplamalar hazırlanırken, diş hekimleri, dişleri seviyelemek için bazı ortodontik apareyleri kullanabilir ve geçici diş uygulaması sayesinde tedavi süreci kolayca tamamlanabilir.

Zirkonyum Kron Kaplama

İstanbul estetik diş hekimliği alanında kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biri de zirkonyum kron kaplamadır. Zirkonyum, metal malzemenin aksine ışık geçirgenliği yüksek bir malzemedir. Bu nedenle zirkonyum kaplama yapılan dişler, kişinin doğal dişleri ile mükemmel uyum sağlar. Mat görünüm yaratmadığı için dişlerin üzerindeki kaplama belli olmaz. Aynı zamanda diş etine kolayca uyum sağladığından diş hekimleri tarafından estetik diş hekimliği uygulamalarında tercih edilmektedir. Zirkonyum malzeme dayanıklı yapısı sayesinde arka dişlerinin tedavisinde sıkça kullanılmaktadır.


Şimdi Ara!
Yol Tarifi